Huskeliste: Sådan gør du din bil sommerklar

Når vinteren er ovre, er det ikke kun os, men også vores biler, der trænger til at blive sommerklar. Vintermånederne kan være rigtig hård ved de fleste biler på grund af kulde, fugt og vejsalt, og når sommeren er på vej, er det derfor kærkomment at gøre status på din bil og gøre den sommerklar. Det er en god investering at passe og pleje din bil, da en velholdt bil har større handelsværdi og længere fremtidsudsigter. I det følgende får du derfor fem råd til, hvordan din bil kan blive klar til sommeren.

#1: Skift til sommerdæk

Efter en længere periode med vinterdæk, har din bil brug for at få skiftet til sommerdæk, når temperaturen rammer over syv grader. Særligt i perioden april til oktober, er sommerdæk den ideelle løsning for din bil. Hvis du hiver sommerdækkene frem fra garagen, er det vigtigt, at du tjekker om sommerdækkene er møre eller revnede og om mønsterdybden er på mindst 1,6 mm, så du kan sikre dig et optimalt vejgreb. Skal du ud og investere i nye sommerdæk, er det en fordel at være ude i god tid, da der typisk er stort pres på værkstederne efter vintersæsonen.

#2: Fjern rusten

Ovenpå en lang vinter er din bil særligt udsat for rustskader, og det er derfor vigtigt, at du sørger for enten at forebygge eller fjerne rusten fra din bil. Der er flere måder at bekæmpe rusten på, men en god start er, at du fjerner snavs og fugt, da disse er forudsætningerne for fremkomsten af rust.

#3: Grundig bilvask

Vask vinteren væk en gang for alle! Biler har som så meget andet brug for en hovedrengøring i ny og næ, og hvad er mere passende end dette, når din bil alligevel være toptunet til sommersæsonen? Du kan selv stå for at vaske din bil eller køre din bil i din nærmeste bilvask, men det vigtige er blot, at din bil bliver grundigt rengjort på både udvendig og indvendig side.

#4: Rengøring af motorrummet

Motorrummet er drivkraften i din bil, og det siger derfor sig selv, at klargøring og rengøring af motorrummet er essentielt, hvis du ikke vil risikere at gå i stå på den tyske motorvej, hvis du planlægger at køre på sommerferie i syden. En grundig rengøring af motorrummet involverer, at du udrydder al snavs og skift, laver en udskiftning af olie og oliefilteret samt rengør køleren og efterfylder med ren kølervæske. Har du ikke selv mod, tid eller evne til dette, anbefales det, at du kører din bil forbi et værksted, så de kan gøre det for dig.

#5: Smør din bil

Ligesom vi selv kan trænge til en opfriskning af både krop og sjæl ovenpå vintermånederne, er det også vigtigt, at du husker at smøre samtlige bevægelige dele på din bil med en fornuftig universalolie, så de ikke mørner eller ruster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *