Er din bil klar til foråret?

Foråret nærmer sig med hastige skridt, fuglene er så småt begyndt at pippe, vintergækkerne titter frem i skovbunden, og dagene tiltager med flere minutter hver dag. Det er tid til at komme ud i garagen, carporten eller indkørslen for at gøre bilen forårsklar. I denne artikel får du gode råd til effektiv forårsklargøring af bilen.

Fjern salt og få en ny bil

Et nyt år, en frisk start, en ny bil. Eller så godt som en ny bil. En forårsklargøring af bilen kan nemlig være ligesom at få en helt ny bil. Selvom den danske vinter ikke har været hård, er der alligevel blevet strøget salt på vejene. Alt dette salt har sat sig på din bil og givet den en mat og grå overflade. Første trin i processen mod at få en forårsklar bil kan derfor være at gøre bilen ren udvendigt, så vinterens skidt og salt kommer af. Husk især at komme ind med børsten på inderskærmene, da salt sætter sig i lag her.

Fyld væskerne op

Efter en vinter med sjap og skidt har du formentlig brugt meget sprinklervæske – og også fyldt på flere gange i løbet af vinteren. Tjek derfor op på, om du stadig har nok på, og kig i samme ombæring efter, om du mangler olie eller kølervæske. Mangler du meget olie eller kølervæske, skal du være opmærksom på, om det er fordi, din bil lækker en af væskerne og derfor skal på værksted.

Vedligehold bilens bremser

Alt efter hvor meget teknisk snilde du selv har, kan du også selv foretage lidt større reparationer på bilen. En vigtig ting at tjekke er bremserne på bilen. Vedligeholdte bremser kan være altafgørende i trafikken, hvis du skal foretage pludselige opbremsninger. Det er derfor vigtigt, at de fungerer. Efter en vinter kan der godt komme rust på bremserne. Det meste rust kan fjernes ved at foretage et par hårde opbremsninger på steder, hvor du ikke er til gene for andre. Men har bilen stået stille længe, kan rusten nå at ødelægge bremserne. Det kan være livsfarligt, hvis bremserne ikke virker optimalt, og er du selv i stand til at reparere dem, kan du finde billige bremseklodser og bremseskiver på koebbremser.dk til alle slags biler. Så er der ingen undskyldning for ikke at have vedligeholdte bremser.

Tjek sommerdækkenes mønsterdybde

Den sidste ting, du kan gøre, for at bilen bliver klar til foråret, er at skifte til sommerdæk. Men vær varsom og vent til lidt ind i foråret – gerne april måned. Selvom blomsterne kommer frem, og du kan smide jakken, når du sidder i solen, kan det godt blive koldt om natten. Netop sol og skyfri himmel om dagen kan give frostgrader om natten i den første tid af foråret. Derfor er det fornuftigt at beholde vinterdækkene på lidt endnu for din egen og andres sikkerhed. Mens du venter, er det en god idé at tjekke dækkene efter for søm, skruer eller andet, som kan sidde i dem og lukke luft ud. Det er også fornuftigt og mest forsvarligt at tjekke mønsterdybden på dækkene. Der skal være mere end tre millimeter slidbane tilbage, for at du får den mest sikre effekt af dækkene. Er der under tre millimeter slidbane, anbefales det, at du får nye dæk. Dog kan du efter loven køre med dækkene helt ned til 1,6 millimeter slidbane.

Udgivet i Bil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *